Skip to main content

In de eerste maanden van 2023 zijn er in Nederland minder huizen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Doordat er minder vraag is, zijn de prijzen gedaald. Naar verwachting zakken die in de loop van dit jaar nog wat verder. Toch lijkt de woningmarkt langzaam te stabiliseren.

Vooral in Amsterdam is het herstel zichtbaar, constateert woningtaxatiebedrijf Calcasa. En omdat onze hoofdstad vaak een trendsetter is op de woningmarkt, verwachten de onderzoekers dat het herstel ook in de rest van Nederland doorzet.

Prijsontwikkeling

Voor het nieuwe evenwicht een feit is, dalen de huizenprijzen nog wel. Volgens economen van Rabo Research komt de totale prijsdaling in 2023 uit op 5,2%.

Zo het er nu naar uitziet, stabiliseert de markt in 2024. Dat komt onder meer omdat de inkomens stijgen. Daardoor kunnen huizenkopers volgend jaar weer ongeveer evenveel lenen als in de periode vóór de stijging van de hypotheekrente. En omdat de huizenprijzen zijn gedaald, voorziet Vastgoedadviesbureau CBRE zelfs weer een prijsstijging vanaf 2024.

Wil je hier meer over weten? Neem dan even contact op. Ik kan je precies vertellen welke mogelijkheden je hebt.

Neem contact op